Arama:
Komut Sistemi Çalışmama Hatasına Çözüm

Merhabalar Değerli ERBOY Bilişim Okurları;

Bilgisayarımızda kullanmış olduğumuz windows işletim sisteminde girmeye çalıştığımız ve durduruldu şeklinde hata veren komut isteminin nasıl etkinleştirip aktif edebileceğinizi bu makalemizde anlatacağız. Bilgisayara bulaşan bazı zararlı yazılımlar Komut İstemi, Görev Yöneticisi gibi bölümleri devre dışı bırakabiliyor. Zararlı yazılımın kendini koruma yöntemi olarak değiştirdiği bu ayarları eski haline nasıl döndüreceğinizi bilmiyorsanız aşağıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz.

 

1. Yol

 

Başlat > Çalıştır’a girerek aşağıdaki kodu yazıp Enter tuşuna basın.
REG add HKCU\Software\Policies\Microsoft\Windows\System /v DisableCMD /t REG_DWORD
/d 0 /f

 

2. Yol

 

Aşağıdaki kodları kopyalayın ve boş bir not defterine yapıştırın. Not defterini üstteki menüden Dosya > Farklı Kaydet adımlarını izleyerek uzantısı .reg olacak şekilde kaydedin ve daha sonra çalıştırın.

 

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Windows\System]

“DisableCMD”=-

 

3. Yol

 

Yukarıdaki yöntemler işe yaramadıysa Çalıştır’a gpedit.msc yazıp Enter tuşuna basın. Açılan Grup İlkesi penceresinden sırasıyla Yerel Bilgisayar İlkesi > Kullanıcı Yapılandırması > Yönetim Şablonları > Sistem adımlarını izleyin. Sistem bölümüne geldiğinizde sağdaki menüde Komut Satırına Erişimi Engelle seçeneğini göreceksiniz, buna çift tıklayarak Yapılandırılmadı olarak işaretleyip, Tamam butonuna basın.

Disk Yönetiminde ‘Disk Bölme’ Problemi ve Önerilen Çözüm?

Diyelim ki yeni bir bilgisayarınız var ve orjinal windows yüklü. Bunun yanı sıra bilgisayarınız tek sürücü bölümünden (‘C’) oluşuyor, sizinde bilginiz var ve yeni bir bölüm (‘D’) daha oluşturmak istiyorsunuz. Orjinal windowsunuz olduğu için farklı bir windows sürümü yükleyip (format atıp) yeni bir sürücü oluşturmak istemenizde lisanslı windowsunuzu silmenize neden olacaktır. Böyle bir durumda en mantıklı çözüm ise bilgisayarınızın disk yönetimi bölümünden C bölümünü küçültüp yeni bir disk birimi oluşturmak. Genellikle HP notebooklarda disk yönetiminden yeni bir bölüm oluşturmak sıkıntılı olabiliyor ama elbette ki bununda çözümü var.

 

“Yeni bir basit birim oluştur” dediğinizde “Seçtiğiniz işlem seçili temel diskleri dinamik disklere dönüştürür diskleri dinamik disklere dönüştürürseniz yüklü işletim sisteminin disklerdeki hiçbir işletim sisteminden başlatamayacaksınız devam etmek istediğinizden eminmisiniz ?” diye soruluyor. “Evet” dediğinizde ise “Dinamik diskler bu işletim sistemi tarafından desteklenmiyor.Dinamik diskler kümelerde desteklenmiyor.” şeklinde bir uyarı alıyorsunuz ve disk oluşturma işlemi gerçekleşmiyor.disk-yonetimi-problemi

 

 

Yukarıda ki resimde gördüğünüz gibi verilen hata bu şekilde ama ufak bir ayrıntıyı gözardı etmemek lazım. Resimi dikkatli incelerseniz sizinde görebileceğiniz gibi bu hatanın karşılaşıldığı diskler 4 bölüme ayrılmış.

 

1 – SYSTEM
2 – RECOVERY (‘D’)
3 – HP_TOOLS
4 – (‘C’) (İşletim sisteminin yüklü olduğu birim)

 

Burada hata alınmasının sebebi MBR(Master Boot Records) kaydına sahip bir disk en fazla 4’e bölünebilir.Yani burada HP fabrika çıkışı Sistem kurtarma bölüntüsü ve Sürücüler (Örnekte HP_TOOLS) için 2 ayrı bölüntü oluşturduğu için diskin bölünebilme sınırı kullanılmış.Bu durumda yapılabilcek olan şey bu RECOVERY ( D ) ve HP_TOOLS bölüntülerini yedeklemek ve ardından bu bölüntüleri biçimlendirmek. Daha sonra bunları ( C ) ‘ye ekleyebilir ve dilerseniz yeni bölüm de oluşturabilirsiniz.

Windows 10 Kullanıcıya Sunuldu.. Windows 10 Hakkında Bilinmeyenler

Merakla beklenen gün yani bugün geldi ve Microsoft yeni işletim sistemi olan Windows 10’u görücü karşısına çıkardı. Rezervasyon yaptıran çoğu kullanıcı Windows 10 güncellemesini alarak makinalarının işletim sistemlerini yükselttiler. Zaten twitter’da #Windows10 etiketi trend topic olarak dünya listesinde uzunca bir süre kaldı.

 

Bu süre zarfında kullanıcılar ilk deneyimlerini ve eleştirilerini tweet atarak paylaştı. Lafı da fazla uzatmadan makalemize Windows 10 ile gelen yenilikleri anlatmaya devam edelim.

 

En çok kullanılan işletim sistemi Microsoft tarafında hangisidir derseniz, hepimizin yakından bildiği Windows XP’nin efsane olduğunu belirtebiliriz. 2001 yılında piyasaya sürülen XP, bilgisayar kullanıcıları tarafından çok sevilmiş ve uzun yıllar kullanılarak popülerliğini hiç kaybetmemiştir. Geçtiğimiz aylarda Microsoft tarafından resmi olarak duyurulan Windows XP desteğinin bittiği haberlerine mutlaka denk gelmişsinizdir. Ne kadarda Microsoft desteğini çektiğini duyursa da birçok bilgisayar kullanıcısı tarafından hala daha aktif olarak Windows hepinizin de bildiği gibi XP kullanıldığını belirtmek isterim.

 

Ocak ayı içerisinde gerçekleşen Windows 10 lansmanın da bilgisayarlar ve akıllı telefon sürümlerinin de tanıtıldığı etkinlikte dokunmatik ekran teknolojisi içinde geliştirilmiş Windows 10 için Office ve yeni internet tarayıcısı Spartan etkinlikte teknoloji dünyasına lanse edildi.

Kullanıcıların sürekli yakındığı Başlat menüsü Windows 10 ile geri geldi.

 

2012 yılında yayımlanan Windows 8 yayınlandığı tarihten bu yana başlat menüsünün diğer Windows sürümlerine nazaran olmamasından yakınan bir kullanıcı kitlesi ile karşı karşıyaydı. Birçok kullanıcı sırf bundan sebep Windows 8 kullanmayarak, Windows 7 kullanıp başlat menüsü özelliğini kaybetmek istememiştir. Kullanıcıların Windows 8’in tanıtılmasının ardından Microsoft ne kadar da 8.1 güncellemesini vererek menü üzerinde değişiklikler yapmaya çalışsa da pek tatmin edici değişikliklerde bulunamamıştır. Windows 10 sürümü ile başlat menüsünde tamamıyla bir yeniliğe giden Microsoft, kullanıcılarının sevdiği Windows 7 işlevselliğini Windows 8’in görüntüsü ile birleştirerek yeni bir tasarım sunuyor. Windows 7 üzerindeki gibi başlat menüsüne basınca açılan menü aynı şekilde yer alıyor ancak menünün içeriği Windows 8 versiyonunda olduğu gibi gözüküyor. Yani Microsoft, var olan başlat menüsünde eskiye dönerek hem kendi üzerinde bir yenilik yapıp kullanıcılarının da geri bildirimini yok saymayarak yepyeni bir başlat menüsü görüntüsü sunuyor

 

Microsoft’tan yepyeni bir tarayıcı Project Spartan

 

Kullanıcıların yakındığı bir diğer uygulamada işletim sistemi ile birleşik olarak gelen internet tarayıcısı. Biliyorsunuz ki Windows yüklü bilgisayarınıza default olarak İnternet Explorer tarayıcı yüklü olarak gelmekte. Windows 95 sürümü ile birlikte İnternet Explorer faaliyet girmişti. Birçok Windows kullanıcısı hangi işletim sistemi versiyonunu kullanır ise kullansın İnternet Explorer üzerinde bir şikâyet olduğu gerçeğini ne yazık ki yok sayamıyoruz. Yavaşlık ve takılmalarından genel anlamda şikâyet alan Explorer, birçok güncelleme almasına kullanıcılar tarafından çok kullanılmayarak yerini alternatif internet tarayıcıları kullanmaya sürükledi desek yanlış söylemiş olmayız. Bu durumun ciddiyetinin farkına varan Microsoft, kullanıcıların şikayetleri dikkate almış olmalı ki Windows 10 ile tamamıyla değiştirdiği yeni internet tarayıcısı olan Project Spartan’ı duyurdu. Uzun yıllardır kullanılan Explorer artık yerini Spartan’a devrediyor.

 

Windows 10 işletim sistemli bilgisayarınıza ait masaüstünüz telefonunuzda!

 

Microsoft, Windows 8 yayımladıktan sonra masaüstü kullanıcılarında bir kesimi yakalamış olsa da mobil üzerinde Windows Phone cihazlar için Windows 8 tam performans sağlayamıyordu. Windows 10 bu sorunun ortadan kaldırıldığını, telefon ve tabletler için tam performans sağlanacağı Microsoft tarafından iddialı olarak öngörülüyor. 8 inç daha büyük cihazlar üzerinde direkt olarak çalışabilecek olan Windows 10, 8 inçten daha küçük cihazlar üzerinde ise yardımcı uygulamalar ile yine tam performans olarak çalışabilecek.

 

Masaüstünüz ile cihazınız arasındaki senkronizasyonu sağlayacak olan ise yine Microsoft bulut sistemi OneDrive! Mobil platform gelecek olan bu kullanım sayesinde masaüstü uygulamalarınız artık mobil platform üzerinde de çalışabilir hale gelecek.

 

Windows 10 ile masaüstünüze Cortana akıllı asistan desteği geliyor.

 

Akıllı telefon ve tabletler üzerinde yaygın olarak kullanılan sesli uygulama desteği artık Windows ile masaüstünüze geliyor. Apple’ın Siri’sine karşı rakip olarak Microsoft tarafından geliştirilen Cortana masaüstüne yepyeni bir boyut kazandırmaya geliyor. Bir müddettir Windows Phone platformu üzerinde kullanılan Cortana, Windows 10 sürümü ile masaüstünüze gelerek size daha kullanıcı deneyimi odaklı yenilik sunuyor. Kullanıcılar ile direkt olarak irtibat halinde olan bu dijital asistan kullanıcılara hatırlatmalarda bulunuyor ve kullanıma yardımcı oluyor.

 

Hem yazıyla hem de Apple Siri’si gibi sesle iletişim desteği bulunan Cortana, Windows 10 ile direkt olarak görev çubuğu üzerinde ve başlat menüsü içeriğinde yerini almış bulunuyor. Hem kişisel bilgisayarınız üzerindeki çalışmalarınızda hem de web üzerinde yapmış olduğunuz çalışmalarınızda size küçük uyarılar ve tavsiyelerde bulunacak olan bu asistan, Windows 10 ile birçok kullanıcıya kolaylık sağlayacak.

 

Telefonunuz üzerinden PowerPoint Sunum hazırlamak ister misiniz?

 

Windows’un tüm masaüstü sürümleri üzerinde sorunsuz bir deneyim sağlayan Office programları artık mobil ve tablet platformunda da sorunsuz bir şekilde çalışır hale getirmeye hazırlanıyor. Masaüstümüzde kullandığımız Word, Excel, OneNote, PowerPoint ve Outlook uygulamalarını artık mobil cihazlar ve tabletler ile aynı şekilde Windows 10 ile kullanılabilir oluyor. Dokunmatik ekranlı telefon ya da tabletler üzerinde Word dokümanları kolayca düzenlenebiliyor, mürekkep özelliği ile PowerPoint slaytlarına not eklenebiliyor, Excel dokümanları üzerinde kolayca tablolarımızı düzenleyebiliyoruz. Bu sayede güçleri birleştiren Microsoft, Apple için de ek uygulamalar yardımıyla Microsoft uygulamalarını herkese açabilir hale getiriyor.

 

XBOX oyunları Windows 10 ‘da geliyor!

 

Bilgisayar dünyasında oyun pazarında büyük bir paya sahip olan Microsoft, platform senkronizasyonunda oyun alanında da Xbox ile ilerliyor. Xbox ve yeni Xbox uygulamaları Windows 10 ile uyumlu hale geliyor. Yeni Windows sürümü ile oyun tutkunları Windows 10 masaüstünden diledikleri oyunlara erişim sağlayabilecekler. Yeni oyunlar dünyanın her yerinden farklı cihazlar arasında farklı kullanıcılar ile paylaşılabilecek.

 

Görünen o ki Microsoft bizlere Windows 10 ile tamamıyla köklü bir değişim sağlıyor. Test sürümünün birden fazla kullanıcının kullanmaya başladığını belirterek, Windows 10, 29 Temmuz 2015 tarihi itibariyle Microsoft tarafından ücretiz kullanıma sunuldu. Bilgisayarınız üzerinde denetim masasına giriş yaparak Windows Update menüsü altından Windows 10 güncellemesini indirerek kurulumunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Sistem gereksinimi olarak Windows 10 yükleyebilmeniz için 3 GB boş alanınızın bulunması gerekmektedir. Eğer güncelleme sorguladığınızda güncelleme göremiyor iseniz hemen telaşa kapılmayın. Güncellemeler bölge bölge yayınlandığı için size ulaşması bir kaç günü bulabilir.

Harddiski bölümlere ayırmak?

Bilinenin aksine eğer disk sürücünüz C-D diye ayrılmışsa bunları çoğaltmak mümkün hem de program kullanmadan

windowds bunu destekler.Denetim masası>Yönetimsel Araçlar>Bilgisayar yönetimi>Disk yönetimi>

Örneğin C ve D varsa örmeğin D yazan yere gelip sağ tıklayınca yeni bölüm aç yazısı ile işlemi tamamlarsınız

Bu işlem yalnızca tek yaoılanma varsa yani C sabitse olmaz.Onun için ya format atmalı yada

kullanımı en kolay olanı Partition Magic Pro ya ihtiyacınız var

www.powerquest.com adresinden indirebilirsiniz.Ama demoların dll sorunu vs. regedit şu bu bir çok sorun yaptığını söylüyorlar.20

KVM Switch nedir ? Kvm Switch ile neler yapılır?

KVM Switch (KVM kısaltması Klavye, Video, Mouse kelimelerini temsil etmektedir) birden fazla bilgisayarın erişiminin tek bir klavye, video monitör ve mouse vasıtası ile gerçekleştirilmesini sağlayan bir donanım cihazıdır. Daha önce duydunuz mu bilmiyorum ama blogumda hiç bu konuya değinmediğimi fark ettim ve bu yazımda KVM Switch’in ne olduğunu, ne işe yaradığını anlatacağım. Öncelik olarak kısaca şöyle bir tanım yapalım; KVM Switch, uzak bilgisayarları yönetmek için kullanılan donanımsal bir cihazdır.

kvm-switch-nedir

Günümüz teknolojisinde 2 Portlu modellerle başlayarak tek bir kutuda 64 bilgisayarın erişimine kadar olanak sağlayan KVM Switch modelleri mevcuttur. Bu sayı genişleme özellikli KVM Switch modellerinin uyumlu bağlantı yapısı ile birbirine bağlanarak çok daha yüksek rakamlara ulaşabilmektedir.  KVM, uzak bir sunucuya IP üzerinden erişim sağlayarak, BIOS seviyesinde tüm işlemleri gerçekleştirmenizi sağlar. KVM‘in en önemli avantajı olan BIOS bazında erişebilirlik ile sunucunun barındırıldığı veri merkezinde network çökmesi halinde dahi sunucuyu yönetebilirsiniz. KVM switch, veri merkezi ve coğrafi lokasyondan bağımsız olarak çalışır.

 

KVM teknolojisi sunucularınıza güvenli bir ortamda bakım yapmanıza ve aynı zamanda sunucularınıza kısıtlama olmaksızın erişmenize olanak sağlar. KVM switchleri ek olarak şifre kontrolü ve sunucuların sisteme yetki dahilinde erişmelerini sağlayan özellikleriyle ilave güvenlik sağlamaktadır. KVM’in sağladığı bir diğer kolaylık da local disk veya iso dosyasının direkt çalıştırılabilmesidir. Yani kvm bağlantısı yaparak, sunucunuza kuracağınız işletim sisteminin kurulum dosyasını local bilgisayarınızdan seçebilirsiniz. KVM’in sunucuya ya da cihaza ek bir yazılım gerektirmemesi ve sunduğu BIOS seviyesinde erişim imkanının yanında güvenli bir teknoloji olması kvm’i sunucu yönetiminde en çok kullanılan araçlardan biri haline getiriyor.

 

KVM Switchler genel olarak Analog ve Dijital (IP erişimli) olmak üzere iki ana grup altında toplanabilir:

 

1- Analog KVM Switch : Sadece başındayken bağlı bilgisayarların erişimine imkân veren KVM Switchler “Analog” olarak sınıflandırılır. Kendi içerisinde “Otomatik” ve “Manuel” olarak iki anagrup altında toplayabileceğimiz Analog KVM Switchlerden sadece üzerinde butonlar aracılığı ile geçiş yapılabilenler “Manuel”, klavye kısayolları kullanılarak geçiş yapılabilenler ise “Otomatik” olarak sınıflandırılmaktadır.

 

2- Dijital KVM Switch (IP erişimli) : Başındayken bağlı bilgisayarların KVM erişimi sağlanabildiği gibi IP üzerinden uzak erişime de olanak sağlayan KVM switch grubu “Dijital” olarak sınıflandırılmaktadır. Piyasada bulunan bütün dijital KVM switchler OSD (On Screen Display) menüsü üzerinden ve/veya klavye kısa yolları ile ekran geçişi sağladığından “Otomatik” sınıfına dahildirler.

 

Analog ve Digital KVM switchler bağlandıkları bilgisayar ile arasındaki KVM sinyal erişimini sağlayan kablolama türüne göre de iki grup altında toplanmaktadır:

 

1- Koaksiyel Kablo (coaxial) : Monitör kablolarından tanıdığımız kablolama türüdür. Bazı KVM Switch modellerinde her bir bilgisayarın Klavye, Video ve Mouse için üç ayrı kablo kullanılırken, bazı modellerde ise bu üç kablo yerine tek bir özel kablo yapılarak KVM erişimi bu kablo aracılığı ile gerçekleştirilebilmektedir. Piyasada 10m mesafeye kadar bulunabilen bu kabloların mesafe sınırlamasının yanında UTP kablolamaya kıyasla yeterince esnek olmaması, yer kaplaması ve görüntü kirliliğine neden olması gibi dezavantajları bulunmaktadır.

 

2- UTP Kablo : IP üzerinden data transferi için kullandığımız standart UTP (Cat 5/5e/6) kablolar günümüz teknolojisinde kullanılan KVM Switchlerin kablolaması için de kullanılabilir hale gelmiştir. Genel olarak Dijital KVM Switchlerin bir çoğu Analog KVM Switchlerin ise bazıları UTP kablolama desteği ile piyasaya sunulmaktadır. KVM switchler için UTP kablolama türü Koaksiyel kablolama türüne göre mesafe, esneklik, yerden kazanç ve daha düzenli bir yapı sağlıyor olması gibi birçok önemli avantajlara sahiptir.

Lan Kablolama nedir ne işe yarar?

Bu yazımızda Lan kablolama nedir, lan kurulumu için gerekenler nelerdir, bilgisayarda bulunması gereken donanım ve yazılımlar nelerdir onlara değineceğiz. Bilgisayar ağları ilk defa bilgileri paylaşma ihtiyacından ortaya çıkmıştır. Farklı bilgisayarlardaki bilgilere erişme ve bu bilgileri kullanma ihtiyacı bilgisayar ağlarının gelişmesindeki en önemli faktördür.

 

İlk başta küçük boyutlarda olan ağlar, daha sonraları büyümüş ve günümüzde internetle adeta tüm dünyayı sarmıştır. İşte bilgisayar ağlarını oluşturmada en önemli unsur kablolamadır.

 

Madde 1 : Lan Kurulumu için Gerekenler

 

Bir yerel alan ağı (LAN) kurulumu için gerekenleri iki grupta inceleyebiliriz. Bilgisayarlarda ve ağ ortamında bulunması gerekenler diye ayırabiliriz.

 

Madde 2: Bilgisayarlarda Bulunması Gereken Donanım ve Yazılımlar

 

Bir bilgisayarda her şeyden önce ağ kurulumunu destekleyen bir işletim sistemi olması gerekir. Günümüzde kullanılan işletim sistemleri bu ihtiyacı karşılamaktadır. Ancak düşünülen bir ağ sunucu bilgisayarı ile kurulacak bir ağ ise o zaman bir sunucu bilgisayar ve ağ işletim sistemi (Windows 2003 Server vb.) gereklidir. Bir sunucu bilgisayar olmadan da bir yerel ağı kurulabilir. Mesela bir büro ortamında tek bir yazıcıyı birden fazla bilgisayarın kullanması için basit bir yerel alan ağı kurulabilir. Bunun için bir ağ iletim sistemine gerek yoktur. Bilgisayarların ağa bağlanabilmeleri için her bilgisayarda bir ağ kartı gereklidir. Günümüzde ethernet ağları çok yaygın olduğu için bu kart ethernet kartı olarak anılmaktadır. Bu kartın bilgisayara takılması ve çalışabilir hale getirilmesi gereklidir.

 

Madde 3: Ağ Ortamında Bulunması Gereken Donanımlar

 

Bilgisayarlar ağa bağlanmaya hazır ise yapılacak olan iş ağ topolojisini ve teknolojisini seçmek olacaktır. Günümüzde yerel alan ağlarında genellikle yıldız topoloji ve ethernet teknolojisi ile kurulan ağlar yaygındır. Bunun dışında token ring ya da FDDI teknolojisiyle kurulan ağlar da mevcuttur. Ethernet teknolojisine sahip ağlarda ağ ortamlarının en önemli malzemeleri kablolar ve ağ cihazlarıdır.

 

Ağın yapısına uygun bir kablo seçimi yapmak ağ kurulumunda ilk adımdır. Kablo seçiminden sonra belirlenen yere kablo döşeme standartlarına uygun olarak ağ kablolarının çekilmesi ve tüm kabloların ağ cihazları ile oluşturulan merkezde toplanması gereklidir. Burada devreye ağ cihazları girer.

Değiştirilemeyen Başlangıç Sayfasını Değiştirmek

Başlat > Çalıştır’a giriyoruz ve ‘regedit’ yazıyoruz açılan sayfada F3’e ya da ‘ctrl + F’e basıyoruz ve karşımıza ‘bul’ penceresi geliyor… Bu pencereye değişmeyen IE başlangıç

sayfamızın URL’sini yazıyoruz ve size bazı seçenekler buluyor bu seçenekler arasından ‘start page’i bulup sağ tıklıyoruz ve ‘değiştir’ diyoruz. Size seçili olarak başlangıç sayfanızın

URL’si geliyor .. Siz bu adres yerine başlangıç sayfanız olmasını istediğiniz URL’yi yazıyorsunuz ve başlangıç sayfanız değişiyor…

Olmadımı

Başlat > Çalıştır > Regedit HKEY_CURRENT_USER > Software > Policies > Microsoft > Internet Explorer >

Control Panel sekmesindeki Homepage değerine tıklayarak 0 olan değeri 1 e değiştiryoruz. Şimdide internet

seçeneklerinden giriş sayfamızı değiştirerek çıkıyoruz..

hadi yine olmadı varsayarak birde bunu söylüyeyim.

çalıştır > regedit > hkey_current_user software >microsoft >internet explorer >main >start page

bu değere adresi yazın trojanden dolayı değişmeyen sayfayı değiştirin…

Program ekle kaldırdan Silinemeyen Klasörleri Silmek

programın Uninstalleri olmadığı için bu sorunu yaşamışsınız.

Windowsun kayıt defterindesiniz.HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Micros oft\Windows\Current Versiyon\Uninstall

sekmelerini takip edin Uninstall sekmesinin içinde kaldıramadığınız uygulamayı bulun ve silin.

Sorununuz çözülecektir.

Ayrıca Uninstall sekmesinin içinde Pc’nizden kaldırdığınıza emin olduğunuz programların kayıtları varsa onları da silebilirsiniz.

Programı sildim desenizde burda bulabilirsiniz.

Eğer regeditteki adreste …. (silemediğiniz program adı) ilgili kayıt bulamazsanız da bulsanızda ardından

Registry Mechanic isimli programı indirin.Ve gereken artıklarınızı onun sayesinde temizleyin.

daha sonra yeniden kuruma geçin.

Yine de yapamazsanız, Your Uninstaller Proğramını indirebilirsiniz..